На турнірі Андрія Гаваші змагаються команди з п’яти країн світу

Традиційний, 5-й за ліком, міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір на честь Андрія Гаваші стартував у суботу, 11 серпня. й триватиме до 16 серпня. У ньому візьмуть участь команди з 5 країн – України, Австрії, Угорщини, Ізраїлю та Німеччини.

Футбольні поєдинки проходитимуть на семи стадіонах краю: ужгородських «Автомобілісті», «Авангарді» та «Спартаку», «Минай-арені» (с. Минай), СГК «Камелот» (с. Кам’яниця), сел. Середнє й мукачівському «Авангарді». Серед учасників є дебютанти – з Австрії – «КАС 1909» (Клагенфурт) та Ізраїлю – «Маккабі» (Нетанья).

Змагання охоплюють дві вікові групи – U-15 та U-17. До слова, в U-15 виступатимуть і команди вітчизняних грандів – київське «Динамо» та донецький «Шахтар».

На прес-конференції, приуроченій цьому заходу, з журналістами спілкувалися голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран – відповідальний за проведення турніру, директор ужгородської СДЮСШОР Вадим Дьордь та член виконкому ФФЗ Степан Селменський. Очільник федерації зауважив: «Маємо на меті дві складові – показати реальний стан вітчизняного та крайового дитячо-юнацького футболу, а по-друге – популяризувати Закарпаття як футбольний і туристичний регіон. Адже саме в Ужгороді зіграла перший офіційний поєдинок збірна України, й саме наш земляк у її складі забив перший гол. За даними журналіста Василя Гаджеги, в Іршаві провели перший в історії незалежної України офіційний матч професійних команд. Ще один важливий аспект для учасників дійства – це підготовка до чемпіонату ДЮФЛ, причому як для українських команд, так і закордонних».

На думку організаторів турніру, поєдинки в цих вікових групах, особливо серед колективів U-17, дуже рідкісні в Україні. «Влітку такі змагання в старшій віковій групі проводяться в Херсоні, тому що це випускний вік, і тренери показують результат власної роботи», – сказав Іван Дуран. Додали клопоту організаторам і гастрономічні вподобання учасників, зокрема для ізраїльтян із меню слід було виключити свинину. Окрім того, логістика теж лягла на їхні плечі – всі колективи будуть забезпечені комфортабельними автобусами, які доправлятимуть гравців та тренерів до місця проведення матчів.

Роман СЕНИШИН

На фото автора: Епізод матчу з 4-го турніру А. Гаваші між мукачівським МФА та донецьким «Шахтарем» U-15.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*