На Ужгородщині при бурінні свердловини стався витік газу

Як повідомлялося раніше, 24 жовтня американська компанія «Cub Energy Inc» з активами в Україні приступила до буріння свердловини №22 на Руськокомарівському родовищі, що на Ужгородщині.

А у неділю, 17 листопада, о 18-й годині до Управління ДСНС України у Закарпатській області надійшло повідомлення про те, що під час буріння сталася розгерметизація і викид незначної суміші природного газу та азоту в атмосферу. Жертв, постраждалих та загрози навколишньому середовищу, запевняють рятувальники, немає. Відстань до найближчого населеного пункту – 5 км.

Власне ще вчора о 5 годині ранку особовим складом Прикарпатської західної воєнізованої аварійно-рятувальної (газорятувальної) служби нафтогазової промисловості НАК «Нафтогаз України» було припинено викид суміші природного газу та азоту в атмосферу. Для цього перекрили засувку на горловині свердловини.

За інформацією Управління ДСНС України в Закарпатській області, до аварійно-відновлювальних робіт залучили 10 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу.

Ситуацію з витоком газу на свердловині  обговорили у понеділок, 18 листопада, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням голови обл­держадміністрації Олександра Ледиди. У роботі штабу також взяли участь перший заступник голови ОДА Ігор Свищо, головний рятувальник області Мирослав Щербей.

Керівник оперативного штабу Олександр Ледида доручив місцевій владі, керівництву району зустрітися з сільською громадою, аби роз’яснити їм причини виникнення ситуації та поінформувати про поточний стан справ: «Населення має знати, що у районі ведеться розробка свердловини, але  небезпеки для людей, за висновками спеціалістів, немає».

Також Олександр Ледида доручив утворити спеціальну комісію, до складу якої ввійдуть представники Держгірпромнагляду, екоінспекції, служби з надзвичайних ситуацій, котра і має встановити причини аварії, інформує прес-центр ОДА.

На даний момент проводяться роботи, метою яких є зменшення тиску шляхом заповнення свердловини спеціальним розчином.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*