НА «УЖГОРОДСЬКІЙ РЕГАТІ» КАПІТАНОМ СТАВ…

міський голова

Вже традиційним святом стала в обласному центрі «Ужгородська регата», яка 30 липня відбулася всьоме. Цього разу вона побила рекорд за кількістю учасників – долучилося 25 команд у складі 120 «моряків» на чолі з… мером-капітаном Богданом Андріївим на оригінальному судні – плавучому замку. Окрім місцевих, були й учасники з Мукачева, Сваляви, Чинадійова.

«У команді нашого судна двоє осіб – Роман Мегела і я, капітан і штурман… Я вперше беру участь у цьому чудовому заході. По-перше, це своєрідна форма популяризації і підтримки здорового способу життя. По-друге, було б непогано в районі Боздоського парку облаштувати дамбу, аби підняти рівень Ужа хоча б на метр, аби річкою могли ходити прогулянкові човни, катамарани… Це би прикрасило набережну, та й у містян і туристів з’явилася б додаткова можливість цікаво проводити дозвілля на природі. Наразі хочемо спроектувати, як би то могло виглядати в майбутньому.

«Ужгородський замок», виявляється, може триматися
на воді, та ще й дуже швидкий

Але все це треба узгодити з екологами й іншими фахівцями, щоб не нашкодити довкіллю. Не вважаю, що чиновники мають ховатися за високими стінами. Взяти участь у регаті – це чудовий привід поспілкуватися з ужгородцями. Думаю, наступного року й депутати долучаться до ініціативи, а зараз вони, мабуть, вболівають десь на набережних або на пішохідному мосту…» – зазначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Цікавинкою заходу стала посвята в моряки спеціально привезеною водою з найбільшої річки Закарпаття – Тиси.

Заокеанський вдпочинок нам ні до чого: і пальма є своя,
і плавучий острів

Відзнаки отримали переможці в різних номінаціях. Найоригінальнішим судном стала «Анця Кушницька», найшвидшим – «Tatu Group», а найчисленніший екіпаж виявився на кораблі «По Тисі разом» із Мукачева, який умістив 35 пасажирів. Поза конкурсом курсував човен, який перевозив пасажирів – переможців розіграшу квитків у соцмережі.

Вікового цензу в регаті не було

Варто наголосити й на благодійній місії «Ужгородської регати». Виграш у номінації «Чорна каракатиця» (найшвидше саморобне судно) дістався плавзасобу мера, і отримані гроші він одразу передав Руху підтримки закарпатських військових.

Семен МИХАЙЛИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*