На включенні Закарпаття в «митно-дорожній» експеримент знову наполягатимуть обласні обранці

Депутати облради вчергове проситимуть вищі органи державної влади включити нашу область до переліку тих, що беруть участь у експерименті з фінансового забезпечення ремонту автодоріг за рахунок перевиконання плану митних надходжень. Відповідний проект рішення виноситься на п’яту сесію облради.

У зверненні знову наголошується на катастрофічному стані доріг загального користування державного значення, що пролягають територією області, та вкрай обмеженому фінансуванні галузі. Цьогоріч за рахунок держбюджету на наші шляхи передбачено всього 137 млн грн при мінімальній потребі 2700 млн грн. А в проекті розподілу видатків держбюджету-2017 для будівництва та ремонту транспортних артерій Закарпаття не передбачено жодних коштів, хоча, до прикладу, сусідній Львівській області – майже 300 мільйонів гривень.

У Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з 1 вересня 2015 року й до 1 січня 2017-го запроваджено експеримент, за яким на дороги спрямовують 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. З невідомих причин наша область не включена до нього. Хоча якби наш край долучився до пілотного проекту – тільки за І півріччя цього року міг би спрямувати на шляхи додаткових 65 млн гривень.

До порядку денного 4 сесії ВРУ VIII скликання внесено поданий нардепом Валерієм Лунченком проект закону, який розроблено з метою включення Закарпатської області до згаданого «митно-дорожнього» експерименту, а також продовження його терміну до 1 січня 2019 року. Відтак у своєму зверненні, яке пропонують затвердити на сесії облради, крайові депутати проситимуть підтримати цей законопроект В. Лунченка, повідомляє прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*