На всеукраїнській арені перемагають закарпатські «МИНАЙ» ТА «МФА»

Наш край на всеукраїнській арені нині презентують два клуби: «Минай» – в аматорській лізі України та «Мункач футбольна академія» – у першій U-19.

Мукачівці в третьому турі в рідних стінах приймали однолітків із івано-франківського «Тепловика-ДЮСШ-3». МФА досить впевнено перемогла їх із рахунком 4:0. У складі підопічних тренера Віктора Ряшка двічі відзначився Олександр Климець, ще по одному м’ячу провели Артем Атамась із пенальті та Артур Рябов. Ця перемога дозволила мукачівцям вийти на третю сходинку в чемпіонаті.

В інших матчах цього туру такі результати: «Буковина» (Чернівці) – «Бережани-ДЮСШ» – 10:1; «Ніка» (Івано-Франківськ) – «Волинь» (Луцьк) – 2:3; «Опір» (Львів) – «Рух» (Винники) – 5:0; ДЮСШ (Тернопіль) – «Гірник» (Новояворівськ) – 2:3

Наступний матч мукачівці зіграють на виїзді 4 жовтня проти «Руху».

У короткому післяматчевому інтерв’ю наставник МФА Віктор Ряшко зазначив:

Із кожним поєдинком хлопці все більше зігруються, краще взаємодіють на полі. Нинішній матч показав, що рухаємося в правильному напрямі.

Після домашньої поразки від «Буковини» ви двічі впевнено перемогли. Суперники суттєво відрізняються від чернівецької команди?

– Це дебютний матч сезону, можливо, ми якоюсь мірою не були готові до такої гри суперника, адже чернівецька команда – срібний призер минулого чемпіонату, та й у складі нашої команди хлопці 2000 року народження, на відміну від суперників, у яких гравці 1999 та 1998 р. н. І все ж будемо працювати над тим, щоб наша гра стала ще якіснішою, а з цим прийде й потрібний результат.

Інший наш клуб – «Минай» – у 6-му турі чемпіонату аматорської ліги України гостював у невеликому містечку Чортків на Тернопільщині. Закарпатці їхали з настроєм перемогти, тим паче, що бойовий дух минайцям підняв переможний поєдинок із принциповим суперником у чемпіонаті області – ФК «Ужгород». Крім того, підопічні Миколи Гібалюка зрозуміли: після матчу з оржівським «ОДЕКом» варто лише перемагати.

 І вже з перших хвилин головне завдання в матчі з чортківським «Кристалом» минайці почали реалізовувати. Так, у першому таймі у воротах господарів розписалися Роберт Гегедош та Михайло Кополовець. Стартова сорокап’ятихвилинка стала фундаментом майбутньої перемоги. А вже в другому таймі гравці «Миная» прорвали захист «Кристала» – і посипалися голи. За «Минай» відзначилися Владислав Образцов, Ігор Вагін та Сергій Машталір. Ну а головною зіркою матчу став Роберт Гегедош, який оформив хет-трик. У підсумку – 0:7 – впевнена розгромна перемога «Миная».

У турнірній таблиці АЛУ «Минай» виходить на третю сходинку з 8-ма очками в активі. Лідирує «Рочин» (Соснівка) – 11 очок, друге місце в оржівського «ОДЕКа» – 9 очок.

Наступний матч «Минай» проведе знову на виїзді – 14 жовтня проти ФК «Хмельницький».

Семен МИХАЙЛИК

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*