На Закарпатті масштабно відзначають 1025-річчя Хрещення Русі

Про основні заходи, що відбулися та ще відбудуться в області з нагоди святкування річниці Хрещення Київської Русі, цими днями розповів журналістам начальник відділу національностей та релігій облдержадміністрації Юрій Гузинець.

З його слів, у січні цього року під час зустрічі Віктора Януковича з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій глава держави заявив, що 1025-та річниця Хрещення Русі має бути відзначена в кожному селі, місті, регіоні.
До відзначення цієї події долучилася і Закарпатська область. Зокрема, каже посадовець, у навчальних закладах було проведено низку тематичних заходів, присвячених хрещенню Київської Русі. 28 травня в Ужгороді пройшла науково-практична конференція на тему: «Міжетнічна та міжконфесійна толерантність як чинник консолідації українського суспільства: досвід Закарпаття», а 11 липня в обл­держадміністрації – урочисті збори, присвячені 1025-й річниці Хрещення Київської Русі.

Нині в області тривають культурно-мистецькі заходи, приурочені до цієї дати. А кульмінаційним днем у рамках відзначення річниці хрещення Київської Русі стало 26 липня. Саме у цей день делегація Закарпатської області долучилася до державних заходів у Національному палаці «Україна» у столиці. Цього ж дня в обласному краєзнавчому музеї відбувся концерт духовної музики за участі заслуженого академічного Закарпатського народного хору та академічного камерного хору «Кантус», а завтра, 28 липня, у храмах області пройдуть святкові богослужіння.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*