На зарплату бюджетникам до кінця року області не вистачає 190 мільйонів

Під час затвердження місцевих бюджетів на 2017-й додаткова потреба в коштах на виплату зарплати працівникам бюджетної сфери Закарпаття становила 409,4 мільйона гривень. Причина – підняття «мінімалки», яке не було враховане при визначенні медичної та освітньої субвенції для нашої області в державному бюджеті.

 До листопада цю суму вдалося зменшити більш ніж удвічі за рахунок місцевих бюджетів, однак до кінця року нам усе ще не вистачає 190 мільйонів гривень.

– На неодноразові листи в Кабінет Міністрів про нестачу медичної та освітньої субвенції відповідь була одна – йти на оптимізацію закладів, тобто закривати школи, лікарні й звільняти працівників, – заявляє Геннадій Москаль. – На що особисто я ніколи не піду, оскільки Закарпаття – один із кількох регіонів України, де кількість населення не скорочується. На сьогодні ресурси місцевих бюджетів вичерпані, відшукати необхідні 190 мільйонів гривень область самостійно не може. Найскладніша ситуація склалася з виплатою зарплат працівникам освіти та охорони здоров’я, особливо в гірських та малочисельних районах. І без якнайшвидшого розподілу стабілізаційної дотації з держбюджету вирішити проблему не вдасться.

Голова ОДА направив прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману телеграму з проханням терміново розглянути питання розподілу стабілізаційної дотації та передбачити для Закарпатської області додатковий фінансовий ресурс.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*