НАЙХОЛОДНІШИЙ НОВИЙ РІК був у 1977 році

Із 29 по 31 грудня та впродовж перших днів 2019-го на Закарпатті відчуватиметься вплив дії північного циклону із поступовим посиленням азорського антициклону.

Про це розповів начальник Закарпатського центру з гідрометеорології Василь Манівчук. Періодичні атмосферні фронти будуть малоактивними, однак все ж принесуть небезпечні явища: варто очікувати сніг, мокрий сніг, а в низині – дощ. Місцями прогнозують ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини та ожеледицю на дорогах. Їхня інтенсивність буде слабкою, тільки вдень 30-го в горах місцями прогнозують сильний сніг.

Упродовж «новорічного періоду» в гірській місцевості області зберігатиметься сніговий покрив. У низині він сягатиме всього 1 – 5 см, але вдень буде танути. Ще до нового року варто очікувати «приросту» на 5 – 10 см, тому в гірських районах снігу чекають від 5 до 25 см, в горах та на високогір’ї – від 25 до 100 см. Температура повітря вночі передбачається в межах +2° -3°, вдень у низинах 0 – 4° тепла, високо в горах – 3 – 5° морозу, а під Новий рік зниження до 6 – 8° із позначкою мінус.

Головний гідрометеоролог області зазначає, що температура на Новий рік за всі більш ніж 50 років спостережень фіксувалася у 1970-му та 2008-му – рекордні 9, 6º тепла в Ужгороді. Мінімальна ж – в 1977-му й сягала аж 22, 1º морозу. Це був найхолодніший Новий рік у історії Закарпаття, починаючи з 1945-го. Проте в останнє десятиліття спостерігається тенденція до підвищення температур та зменшення стійкого снігового покриву впродовж новорічного періоду на більшості нашої території. Наостанок центр із гідрометеорології бажає краянам завжди гарної погоди в домівках, незалежно від примх погоди на вулиці.

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*