Налагоджуємо контакти з угорською областю Яс-Надькун-Солнок

Цього тижня голови обл­держадміністрації Василь Губаль та обласної ради Володимир Чубірко провели зустріч з головою загальних зборів області Яс-Надькун-Солнок (Угорщина) Шандором Ковачем, який перебував у нашому краї. 
 
Василь Губаль запевнив гостя, що обласна влада готова до співпраці. «У нас в країні відбуваються великі перетворення, стартує децентралізація. Тому цікавить досвід реформування, яким володіє Угорщина. Разом з тим, ми були б раді угорським інвестиціям, бо це створення нових робочих місць», — сказав голова ОДА.
 
Натомість Володимир Чубірко через свого колегу подякував сусідам за підтримку, яка надається нашій країні. Так, військові із Закарпаття, що були поранені в АТО, лікуються в Будапешті. А незабаром ще й 40 дітей військових поїдуть на відпочинок в Угорщину. Також голова Закарпатської облради зазначив, що наш край уже налагодив добросусідські відносини і підписав угоди про співпрацю з трьома областями Угорщини. А нині до такого ж співробітництва запрошує і область Яс-Надькун-Солнок.
 
«Нас об’єднує і річка Тиса, тому можемо координувати наші кроки в рамках проектів захисту її басейну. Також нам цікаві й більш тісна співпраця в економіці та налагодження нових контактів у туристичній сфері», — зазначив керівник ради. 
 
Шандор Ковач розповів, що Закарпаття відвідує не вперше, і що наш край йому дуже подобається. Тому радо підтримує ініціативу голови облради щодо підписання партнерської угоди. Він також запропонував реалізувати кілька спільних міжнародних проектів та пообіцяв до європейських грантів долучати і наш край.
 
Відтак було домовлено створити спільну робочу групу, яка займатиметься підготовкою проекту угоди про співпрацю. 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*