Нардеп Мосійчук сумнівається в неупередженості звіту парламентської ТСК щодо подій у Мукачеві

Народний депутат, член тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування подій 11 липня в Мукачеві Ігор Мосійчук висловлює сумнів у неупередженості остаточного звіту ТСК через присутність у її складі парламентаріїв із Закарпаття. Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

«Під час формування ТСК парламентськими фракціями було допущено помилку. А саме — включення депутатів, обраних із Закарпаття, або жителів Закарпаття, які мають відношення до подій, що в останні роки або десятиріччя відбуваються на Закарпатті… У зв’язку з цим виникає дуже багато питань щодо звіту ТСК… Він може бути якщо не упередженим, то неповним точно», —  сказав Мосійчук.

Також він назвав помилкою рішення уряду про відновлення на посаді відстороненого керівника Закарпатської митниці Романа Крутяка. На думку Мосійчука, це не могло відбутися без особистого лобіювання народного депутата від Закарпаття Михайла Ланя. «Я не можу це підтвердити або спростувати — цим має зайнятися Генеральна прокуратура», —  зауважив Мосійчук.

Він висловив і обурення тим, що досі не звільнено з посади прокурора Закарпатської області, хоча при цьому з посад звільнені керівники регіональної міліції та УСБУ. «Перше моє звернення про його звільнення Генеральна прокуратура проігнорувала і не відсторонила прокурора… У той же час ТСК не підтримала моє друге звернення до Генпрокуратури», — сказав Мосійчук.

Він назвав дивними заяви представників Генпрокуратури про те, що в мукачівських подіях винен виключно «Правий сектор». «На Закарпатті десятиріччями діють угруповання, відомі ще до появи там «Правого сектора», але Генпрокуратура не бачить в цьому проблеми», — заявив Мосійчук. На його переконання, завдяки загальнодержавному розголосу про величезні обсяги контрабанди через закарпатський кордон «є унікальний шанс цю схему зламати».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*