НАС ОБ’ЄДНУЮТЬ Карпати

свої картини представили юні митці п’яти країн

Минулого тижня у залі Закарпатського музею народної архітектури та побуту відкрилася міжнародна виставка ІХ Карпатське бієнале графіки дітей та молоді.

До експозиції ввійшло понад двісті робіт вихованців дитячих шкіл мистецтв Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та України – країн, які об’єднують Карпати.

Авторам – від 6 до 19 років. Нашу область гідно репрезентували учні Ужгородської ДШМ та Мукачівської ДХШ ім. Міхая Мункачі. Ці навчальні заклади вчергове підтвердили свою високу репутацію.

До слова, Тетяна Гулінська з Мукачева отримала почесну відзнаку на міжнародному бієнале, що нещодавно відбулося у Словаччині. Роботи ужгородців теж не залишилися непоміченими. Грамоти обласного управління культури отримали Андрій Дідо та Олександра Горощак. Дитячі твори надзвичайно цікаві й оригінальні.

Вражає їхнє технічне розмаїття, професіоналізм виконання, що робить честь педагогам і свідчить про чудову матеріально-технічну базу шкіл та їхню підтримку з боку держави. Роботи дітей розкривають їхні душі, допомагають глибше зрозуміти психологію, світогляд. За словами Олександра Сидорука, який має чималий досвід роботи з юними митцями, твори учасників із різних країн об’єднує позитивне сприйняття світу, відкритість і безтурботність. Роботи учнів із України вирізняються своєю тематикою, яка тісно пов’язана з фольклором, історією держави, нашого краю.

Ініціатором та організатором виставки виступив обласний організаційно-методичний центр культури за сприяння обл­держадміністрації, управління культури ОДА й Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Володимир МИШАНИЧ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*