Наш край матиме академію мистецтв…

Про це повідомив, відкриваючи традиційні «Ерделівські читання», голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида.

— У нас  є всі передумови для створення такого закладу – це і всесвітньо відома закарпатська школа живопису з корифеями Ерделі та Бокшаєм, і талановиті сучасні художники та мистецтвознавці, і власний мистецький виш. Відтак, маємо можливості створити Академію мистецтв, про яку  мріяли знані закарпатські митці. Якщо все піде за планом, якщо буде підтримка Міносвіти та Національної академії мистецтв України, вже за 2 роки в області з’явиться новий вуз, — розповів Олександр Ледида.

  Ідею створення в області такого закладу підтримує й президент Національної академії мистецтв України Андрій Чебикін.

– Закарпаття з такою багатою мистецькою спадщиною і талановитою молоддю просто зобов’язане мати Академію мистецтв. Добре, що для обласної влади – це пріоритет. Адже у вашому краї створенню вишу сприятиме багато чинників. Єдине, над чим поки ще треба працювати, — кадрова політика, а саме – залучення необхідної кількості доцентів та професорів, адже без цього створення академії не буде можливим, — зауважив  Андрій Чебикін.

Міжнародна науково-практична конференція «Ерделівські читання» проходить на Закарпатті вже багато років поспіль – з часу створення у 2003-му Закарпатського художнього інституту, виш разом з обласною адміністрацією традиційно виступає її співорганізатором. Упродовж двох днів учасники з різних куточків України, Словаччини, Чехії працюватимуть під час секційних засідань, проводитимуть мистецькі дискусії. У рамках  конференції працюватимуть секції мистецтво­знавства та культурології, декоративно-ужиткового мистецтва, педагогіки та мистецької освіти, інформує прес-центр ОДА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*