Наш земляк Анатолій Герей став найкращим серед українців на чемпіонаті Європи

Українські шпажисти залишилися без медалей в індивідуальній першості на чемпіонаті Європи з фехтування в Тбілісі. Найкраще серед них виступив наш земляк Анатолій Герей. Ужгородець дійшов до стадії 1/8 турнірної таблиці, де двома уколами поступився італійцеві Паоло Піццо – 13:15. Таким чином Герей зупинився на 14-му місці в підсумковому заліку.

Незважаючи на те, що всі українці зуміли подолати груповий етап турніру і потрапити в 1/64 таблиці, вже на початковій стадії туру прямого вибування збірна України зазнала перших втрат.

В 1/32 фіналу зброю склали відразу двоє – лідер національної команди Богдан Нікішин та дебютант «дорослого» чемпіонату Європи Володимир Станкевич. Нікішин, який у кінці травня став переможцем гран-прі в Боготі, несподівано поступився 21-річному іспанцеві Юлену Перейрі з рахунком 8:15.

Станкевичу і взагалі не пощастило – в першому ж бою «олімпійки» на континентальній першості українець зустрівся зі своїм співвітчизником Анатолієм Гереєм і програв більш досвідченому опоненту з рахунком 10:15.

В 1/16 фіналу свій виступ завершив Максим Хворост, який не впорався з російським шпажистом Павлом Суховим, зазнавши поразки з рахунком 6:15.

Переможцем став француз Яннік Борель, котрий у фіналі здолав кривдника Анатолія – італійця Паоло Піццо, бронзу виборов естонець Ніколай Новосьолов.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*