Наша «Арніка» розцвіла в Камйонці

Кожен виступ «Арніки» по-новому  відкриває цей колектив глядачеві, показує емоційні та професійні можливості. Цими днями ансамбль Ужгородського районного будинку культури  повернувся з дводенної поїздки у  Камйонку, де 48-й раз пролунали мелодії міжнародного фестивалю фольклору русинів – українців Словаччини у виконанні численних колективів Словаччини, гостей з Польщі, Білорусі та України.

Глядачі мали можливість послухати та оцінити і виступ «Арніки», адже за два дні на сцену дівчата виходили аж тричі. Що цікаво, коли виступав наш колектив, всі слухали уважно, прислухалися до звучання. Лише потім зрозуміли, коли почули інших, що відрізняємося  манерою співу, звуковидобуванням.

Високо оцінили виступ «Арніки» Ольга Бенч, генеральний консул України в м. Пряшів, Петер Худік, голова Пряшівського самоврядного краю, Петро Сокол, голова Центральної ради Союзу русинів – українців Словацької Республіки, голови та депутати окресів Пряшівського краю.

Завдяки вмілому організатору та керівнику делегації з України Івану Тужеляку, заві­дуючому  сектором міжнародних зв’язків та нацменшин Закарпатської облдержадміністрації, перебування за кордоном залишили найтепліші спогади.

Леся ДУБЕНКО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*