наші ДЕПУТАТИ В ЛИТВІ

взяли участь у святкуванні Дня коронації Міндовга

На запрошення мера Каунаського району Валеріюса Макунаса делегація Закарпатської облради на чолі із заступником голови ради Петром Грициком із кількаденним візитом відвідала Литву та взяла участь у святкуванні Дня коронації Міндовга.

Литовський князь Міндаугас був коронований у 1253 році. Як вважають сучасні історики, саме з цієї події Литва веде відлік своєї державності, початок орієнтації країни на західну демократію.

 У перший день перебування в цій країні наші депутати ознайомилася з роботою вільної економічної зони Каунаського району, а також відвідали Центр соціальних служб та університет імені Олександара Струльгінскіса. Зустрічі виявилися цікавими та корисними для закарпатських обранців – окремі технології, котрі вже налагоджені в Литві, у майбутньому можуть бути втіленими й у нашій області. Найбільше зацікавилися представники Закарпаття діяльністю компанії «Елінта», яка розробляє різні виробничі технології, у тому числі облаштування невеликих вантажних автомобілів електродвигунами.

У ході зустрічі з ректором місцевого університету професором Антанасом Мазіліаускасом обговорено можливі напрями співпраці з УжНУ щодо спільної розробки програм у галузі ведення сільського, лісового господарств та розвитку села.  

Як повідомляє прес-служба облради, 6 липня з нагоди Дня коронації князя Міндовга відбулося урочисте засідання ради Каунаського району в замку Раудондварис. Петро Грицик, виступаючи перед поважними гостями та місцевою елітою, від імені голови Закарпатської облради та депутатського корпусу привітав присутніх із державним святом і висловив надію на більш конкретну співпрацю між різними інституціями наших регіонів. Також Петро Васильович висловив подяку литовському народу за позицію щодо євроінтеграції України та безпосередню підтримку нашої держави в євроспільноті. Після офіційних урочистостей закарпатську делегацію запросили на святковий обід з колишнім президентом Литви Валдасом Адамкусом. «Торік між Закарпатською облрадою та Каунаським районом Литви підписано договір про співробітництво. Тож сподіваємося, що після наших перших відвідин добросусідські стосунки поглиблюватимуться в галузі культури, освіти та науки, туризму і спорту, інформації», – резюмував Петро Грицик.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*