Наші лялькарі виступили в Польщі

Наприкінці жовтня колектив Закарпатського академічного обласного театру ляльок узяв участь у XXVI фестивалі української культури «Підляська осінь» із виставою «По щучому велінню» за п’єсою славетного драматурга, актора й режисера Марка Кропивницького.

До Польщі наші лялькарі завітали на запрошення Союзу українців Підляшшя, якому цьогоріч виповнилося 25 літ. Північне Підляшшя обіймає такі історичні міста, як Сураж, Більськ-Підляський, Мельник та Дорогичин, де в 1253-му коронувався князь Данило Галицький. Це українська етнічна територія і єдина зараз місцевість у межах Польщі, де здавна компактно проживає україномовне населення.

Фест охопив безліч культурних заходів – презентації книжок, виступи низки танцювальних і вокальних ансамблів із України, Білорусі та Польщі, виставки-презентації доробку народних митців тощо. Наша «Бавка» вперше взяла участь у «Підляській осені» та була єдиним театральним колективом на святі. Програмою передбачалися 4 виступи – два у Більськ-Підляському, а також у містах Білосток та Черемха. Юні глядачі зацікавлено стежили за казковими перипетіями героїв вистави. З не меншим задоволенням сприймали постановку й дорослі, адже побудована вона в жанрі українського музично-драматичного дивертисменту. В ній багато музики, танців, концертних номерів, яскраві ляльки та колоритні костюми акторів. Про високу оцінку виступу артистів свідчать і дипломи, отримані на фестивалі.

Ніна МАЛИШКА,
театрознавець

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*