НАШІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ІНВЕСТИЦІЙ

мають стати реаліями

В Ужгороді відбувся круглий стіл “Україна — нові реалії, нові можливості для інвестицій”, у якому взяли участь представники ділових та наукових кіл регіону й керівники підприємств Закарпатської області.

Йшлося про перспективи розвитку економіки України та Закарпаття зокрема, про реальні кроки, спрямовані на створення інноваційної конкурентоспроможної економіки країни та її регіонів. Із презентацією виступив Віктор Кривенко, керівник НП «Технополіс» та «Індустріальні парки», радник міністра фінансів України. Він зауважив, що зустріч відбувається у рамках підготовки І Київського економічного форуму, який проходитиме восени у столиці: «Ми обговорили з представниками закарпатського бізнесу реальні напрямки економічної політки в Україні, чому необхідно поєднувати два шляхи: з одного боку — загальне покращення всього бізнес-клімату (дерегуляція, боротьба з корупцією тощо), з іншого — створення конкретних точок зростання, в яких ми не будемо чекати покращення усього інвестиційного клімату, а зможемо за кілька місяців запросити інвесторів. Це стосується і відновлення вільної економічної зони на Закарпатті».

Один з факторів, що негативно впливає на залучення інвестицій сьогодні в Україну, це збройний конфлікт. Інший – залежить від позиції бізнесу, регіональних еліт, а також від прийняття конкурентного для інвесторів законодавства, йшлося на зустрічі. На думку столичного фахівця, зараз головна проблема, з якою стикається бізнес в Україні, — відсутність свободи. Цю ситуацію в рамках усієї держави за короткий період часу змінити не можна, а в окремих точках процес відбудеться набагато швидше.

На Закарпатті вже майже готовий індустріальний парк «Соломоново», і він, за словами Віктора Кривенка, один з двох найкращих в Україні. Питання зараз стоїть тільки в паперовому оформленні.
«Прийшов час створити економіку в країні, що відповідає ХХІ століттю, — прокоментував результати круглого столу Володимир Панов, співорганізатор зустрічі та член наглядової ради ПрАТ «Єврокар». — Треба розуміти всім підприємцям: якщо ми не створимо нормальний економічний ринок, у країні майбутнього не буде. Ніхто крім ділових людей такий ринок не створить. Індустріальний парк – це один маленький елемент, це інструмент, який апробований, реалізований і успішно функціонує в розвинутих країнах світу, і я переконаний, що має майбутнє і в Україні». За його словами, індустріальний парк «Соломоново» — на етапі включення до Реєстру індустріальних парків, що дасть новий поштовх для залучення світових брендів та притоку інвестицій у регіон.

Ірина БРЕЗА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*