«Наталку Полтавку» привезли в Ужгород із Хуста

22 березня в Закарпатському академічному ляльковому театрі «Бавка» грали «Наталку Полтавку» за І. Котляревським на музику Миколи Лисенка. Прем’єра у виконанні обласного театру драми та комедії з Хуста минулого місяця відбулася за повного аншлагу в місті над Тисою. А в Ужгороді були два покази за повної зали.

Режисером дійства є Сергій Архипчук – заслужений діяч мистецтв України з Київського національного академічного театру опери та балету ім. Т. Шевченка. Перед четверговою виставою саме він вітав публіку.

Ми не побачили соціально-побутову п’єсу із традиційним зображенням українського села, тут радше прагнення говорити з глядачем мовою модерного театру. Режисер поєднав мову Котляревського й діалект Закарпаття, навіть у костюмах та декораціях переплелися минуле й сучасне. Багато символів, звуків і кольорів. Дуже сильні актори, а які в них голоси! Впродовж вистави співали під акомпанемент оркестру. Тому й не дивно, що переповнений зал кілька разів викликав акторсько-режисерський склад на «біс».

Оксана ШТЕФАНЬО

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*