НАЙКРАЩІ «ПИСАНКОВІ ДЕРЕВА»

вже визначили

Як ми вже писали, в п’ятницю, на Благовіщення, в Ужгороді урочисто відкрили третій обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!». На площі Народній перед ОДА на 54-х «писанкових деревах» представили тисячі великодніх яєць, оздоблених дітьми з різних куточків краю в сучасних та старовинних техніках. Тут же давали й майстер-класи з писанкарства. Учасників свята вітали керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс.

Переможців визначили того ж дня. Їх обирали в трьох номінаціях: серед місцевих органів управління освітою, професійно-технічних та навчальних закладів обласного підпорядкування. Серед критеріїв оцінювання – різні техніки виконання, відповідність регіональним традиціям у розписі, орнаменті, колористиці.

Враховували й оригінальність конструкції «писанкових дерев». Відтак найкращі вони – в управління освіти, молоді та спорту Рахівської РДА, Перечинського професійного ліцею та Перехрестівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату з Виноградівщини. Призерів урочисто нагородили в рамках концертної програми, вони отримали грошові премії та відзнаки. А заохочувальні премії одержали всі учасники.

Площа Народна стала місцем для фотосесій маленьких ужгородців

Цьогоріч уперше в рамках обласного фестивалю провели й конкурс у номінації «Великодній рушник», переможцем якого став Закарпатський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Також уперше в атріумі ОДА розгорнули тематичну виставку рушників – вироби освітян та їхніх вихованців.
І «писанкові дерева», і виставку у фойє ОДА всі охочі можуть оглянути до Великодня. Слід сказати, що цими вихідними площа Народна була просто-таки переповнена: діти бігали довкола фонтана й придивлялися до писанок, дорослі фотографували їх на колоритному фоні. Словом, це справді варто побачити на власні очі.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*