Названо цьогорічних лауреатів Всеукраїнської літературної премії імені Зореслава

У музеї обласної організації Національної спілки письменників України вручено Всеукраїнську літературну премію імені Зореслава за 2015 рік. Її лауреатами стали відомий бібліограф, фольклорист, літературознавець  і краєзнавець Іван Хланта, який  удостоєний авторитетної премії за багаторічний вклад у дослідження літератури Закарпаття, та український письменник, який проживає у м. Міхаловце Словацької Республіки, Йосиф Збіглей за книгу поезій «Вибрані твори».

Нагадаємо, Всеукраїнська літературна премія імені Зореслава заснована народним депутатом України V—VІ скликань Станіславом Аржевітіним та Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України у 2009 році на відзначення 100-річчя від дня народження відомого українського поета, культурно-освітнього діяча, вченого-богослова і активного учасника подій періоду Карпатської України, члена Товариства українських письменників та журналістів Підкарпатської Русі (1930—1939) і Національної спілки письменників України Зореслава (Степана Сабола) (1909—2003).

У попередні роки її лауреатами ставали добре знані письменники і поети, літературознавці та науковці — Д. Кремінь, Н. Ференц, М. Дочинець. В. Густі, Ю. Шип, П. Ходанич, С. Федака, І. Яцканин та інші.

Михайло ДЕЛЕГАН,
відповідальний секретар комісії з присудження премії імені Зореслава.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*