названо ДЕСЯТЬ НАЙПОМІТНІШИХ ПОДІЙ

у розвитку професійно-технічної освіти Закарпаття в 2013 році

1. Створення центрів професійно-технічної освіти. Шляхом реорганізації чотирьох ПТНЗ створено два центри професійно-технічної освіти: ДНЗ «Ужгородський центр професійно-технічної освіти” та ДНЗ «Мукачівський центр професійно-технічної освіти”.

2. Модернізація матеріально-технічної бази ПТНЗ. Вперше за роки незалежності України у 2013 році здійснено реконструкцію 17 навчально-виробничих майстерень. Встановлено новітнє обладнання в 9 навчальних майстернях та лабораторіях на загальну суму 1 млн. 380 тис. грн. з обласного бюджету.

3. Обласний фестиваль технічної та художньої творчості учнів ПТНЗ. У квітні 2013 року в рамках Року дитячої творчості відбувся обласний фестиваль технічної та художньої творчості учнів ПТНЗ, учасниками стали всі професійно-технічні навчальні заклади Закарпатської області.

4. Участь в обласному фестивалі-конкурсі «Воскресни, писанко”. У травні 2013 року відбувся обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко”. 54 писанкові дерева, у тому числі представлені професійно-технічними навчальними закладами, виготовлені з металу та дерева, прикрасили Народну площу в Ужгороді. Такий конкурс в області проводився вперше і проходив у рамках Року дитячої творчості.

5. Участь у Всеукраїнському огляді-звіті переможців регіональних фестивалів технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів. У червні 2013 року представники ПТНЗ області та НМЦ ПТО взяли участь у Всеукраїнсьому огляді-звіті переможців регіональних фестивалів технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів. Виготовлені у навчальних майстернях і гуртках технічної творчості прилади, наочні посібники, діючі моделі, комп’ютерна програма для лабораторно-практичних робіт, ковані вироби, вироби з дерева та художніх промислів і народних ремесел стали основою експозиції закладів професійно-технічної освіти Закарпаття для огляду-звіту в Києві.

6. Тиждень професійно-технічної освіти Закарпаття. З 28 жовтня до 1 листопада 2013 року проходив тиждень професійно-технічної освіти Закарпаття, у рамках якого проведено ряд заходів: дні відкритих дверей, «ярмарки професій”, зустрічі з роботодавцями, соціальними партнерами, дні гостинності за участю ветеранів профтехосвіти, керівників та учнів загальноосвітніх шкіл, майстер-класи з різних професій, виставки технічної творчості, учнівські презентації «Моя професія – моє майбутнє” тощо.

7. Круглий стіл керівників ПТНЗ на тему: «Управлінський супровід моніторингу якості освіти”. У липні 2013 року з метою поширення досвіду роботи керівників ПТНЗ із проведення моніторингових досліджень, організації роботи щодо підвищення якості освітніх послуг, упровадження в навчально-виробничий процес інноваційних технологій, створення іміджу навчального закладу, популяризації творчих здобутків педагогічних працівників системи професійно-технічної освіти відбулося засідання круглого столу «Управлінський супровід моніторингу якості освіти».

8. Участь у міжнародних конкурсах. У квітні 2013 року в рамках співпраці із середньою спеціалізованою школою підприємництва м.Пряшів (Словаччина) делегація педагогічних працівників та учнів Ужгородського ВКУ КНТЕУ взяла участь у міжнародному конкурсі молодих дизайнерів «Модна лінія молодих-2013». Навчальний заклад відзначений дипломом і пам’ятним подарунком.

У листопаді в Івано-Франківську команда Ужгородського ВПУ ТТХ була учасником міжнародного конкурсу Карпатської мережі кулінарної спадщини для навчальних закладів Карпатських країн. Учасники отримали сертифікат як відзнаку за відмінний виступ у номінації «Кулінарне мистецтво”.

9. Перший об’єднаний збір лідерів учнівського самоврядування. У вересні 2013 року відбувся перший об’єднаний збір лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області. Узгоджено співпрацю органів учнівського самоврядування та план проведення спільних заходів на 2014 рік.

10. Навчання кадрового резерву керівників професійно-технічних навчальних закладів. Цього року відновлено школу кадрового резерву майбутніх керівників ПТНЗ, слухачі якої, в тому числі й представник Закарпаття, мають можливість пройти стажування в Міністерстві освіти і науки України, регіональних департаментах (управліннях) освіти і науки, кращих ПТНЗ країни.

Підготовлено навчально-методичним центром профтехосвіти
у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*