Нелегальні центри з оформлення подвійного громадянства на Закарпатті та Буковині «прикрила» СБУ

Співробітники СБУ припинили у двох областях на заході країни діяльність нелегальних центрів, які протиправно оформляли українцям громадянство інших держав.

Ділки забезпечували «клієнтам» оформлення підроб­леного пакета документів, які дають право претендувати на отримання паспорта громадянина низки країн Євросоюзу.

Зловмисники надавали замовникам «повний пакет послуг», у тому числі підбирали двійників зі знанням іноземної мови для відвідування закордонних дипломатичних установ. За інформацією спецслужби, протиправною схемою скористалися понад тисячу українських громадян, кожен платив до восьми тисяч євро за цей «сервіс».

Під час санкціонованих обшуків у офісах та за місцями проживання зловмисників оперативники вилучили майже сто пакетів документів для оформлення іноземного громадянства. Правоохоронці зокрема виявили фальшиві печатки органів влади СРСР та України, паспорти громадян інших країн, незаповнені бланки свідоцтв про одруження та укладання шлюбу.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії, кажуть у прес-центрі СБУ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*