НЕВІДОМІ ПОШКОДИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ

засновникові берегівської спортбази

Шокуючу новину днями повідали читачі нашої газети: вандали розбили мармурову меморіальну дошку директору берегівської спортбази «Закарпаття» Ігнацу Міттельману, організатору спорудження плавального басейну й готельного комплексу в 1960 – 1970-х роках, першому та багатолітньому керівнику цієї структури.

У кого свербіли руки, щоби трощити меморіальний знак, встановлений у жовтні позаторік за сприяння «губернатора» Г. Москаля, олімпійської чемпіонки Монреаля-1976, гандболістки Н. Гецко та інших відомих берегівчан? Спілкуюся з цього приводу зі знаними особами. Пані Гецко, як і голова Берегівської райдержадміністрації Іштван Петрушка та колишній заступник директора НСБ «Закарпаття» Антон Лучок, неабияк подивовані таким варварством. Щоправда, знайшлися ті, хто не дав повністю впасти плиті зі стіни спортбази та заклеїв її скотчем. Звісно, це псує вигляд меморіальної дошки легендарній людині, яка, до речі, побувала в німецьких концтаборах і згодом активно розбудовувала повоєнне Закарпаття, Берегівщину й рідне місто в тому числі. На білому світі колишній директор спортбази жив 89 літ і помер у 2012-му.

Благо, що зовсім поруч на стіні вціліла дошка спортивному організатору жіночого гандболу краю, заслуженому тренеру України, очільнику «Бактянки» 80-х років Йосипу Зупку. За що так познущалися з Міттельмана – незрозуміло. Слід сподіватися, що політики тут ніякої, незважаючи на те, що він був євреєм із Квасова.

Михайло ПАПІШ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*