Нігерійська молодь також хоче вчитися в УжНУ

У п’ятницю, 10 липня, розпочався прийом документів у вузи України. Коридори найбільшого вузу області – УжНУ – заполонили абітурієнти.

Подають заяви на вступ самостійно, а також дистанційно – в електронній формі. Поки лідирує англійська філологія, юридичний факультет та туризм. Меншою популярністю користуються фізичний, математичний та хімічний факультети. Всього ж документи на вступ до цього вузу вже здало понад 3 тисячі випускників шкіл.

Приміром, географічний факультет (дані станом на 14 липня) вже має 55 охочих навчатися стаціонарно та 17 – заочно за напрямом «Географія». На два інші напрями факультету попит менший: «Геодезія, картографія та землеустрій» цікавить 18 вступників, а «Лісове і садово-паркове господарство» – 17.
 
Працівники комісії географічного факультету кажуть, що цьогоріч подають документи інтенсивніше і більш організовано, ніж торік. За роботою пильно стежив і водночас хвилювався за абітурієнтів декан геофаку Степан Поп. «Якщо порівняти з минулим роком, то цьогоріч у перші дні нема напливу людей. Навпаки — заяви надходять спокійно, зате стабільно. Поки найбільше бажаючих вступити з гірських районів, зокрема Міжгірщини, Тячівщини, а також з Іршавського, Свалявського районів. Щодо електронних заяв, то маємо їх зі Львівщини, Вінниччини, Харківщини та Черкащини. Цікаво, що двоє студентів з Луганської області, ба навіть з Нігерії, захотіли продовжити навчання саме на нашому факультеті», – розповів медіа-центру УжНУ С.Поп.
 
Оксана ШТЕФАНЬО.
Фото І.КОГУТИЧ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*