Німці привезуть своє пиво на мукачівський фест

Про особливості цьогорічного фестивалю «Вариське пиво», який проходитиме в місті над Латорицею вже втретє в парку «Перемога», розповіли на прес-конференції.

Як повідомив керівник Мукачівського турінфоцентру Макс Адаменко, урочисте відкриття заплановане 14 вересня о 19-й. Для цього пивовари вже зварили бочку особливого сорту «Вариське», яким пригощатимуть усіх охочих. А в суботу своє пиво та наїдки до нього представить делегація з Німеччини. Вона приїде, аби відзначити 290-ту річницю приходу швабів та династії Шенборнів на Закарпаття.

Туризмознавець Федір Шандор зазначив, що фестиваль уже другий рік присвячений крафтовому пиву. До участі зголосилися 11 із 14 закарпатських пивоварів. «До хмільного напою можна буде скуштувати равлики, шовдарі із зайців, продукти з семи сирних закарпатських мануфактур».

До речі, суботній день пивного свята стане знаковим і для меломанів. У рамках проекту «Твоя країна fest» у парку «Перемога» пройде фестиваль сучасної української музики за участю популярних виконавців – Марії Бурмаки та «Gypsy Lyre», Фоми та гурту «Мандри», «Grozov Ska Band», «Антитіла» – за підтримки Мінінформполітики.

Початок – ­о 18.00.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*