Рятувальники готуються до ускладнення погодних умов

За прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології МНС України, 22—23 грудня на території області очікується погіршення погодних умов: прогнозуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу, а також зниження температури до 5—10 градусів вночі та 0—5 вдень, на високогір’ї відповідно до 11—16 та 6—11 нижче нуля.

Зі слів начальника ТУ МНС у Закарпатській області Антона Зелінського, з огляду на це організовано постійний моніторинг погодних умов, у готовності перебувають  чергові підрозділи, пожежна, інженерна та інша аварійно­рятувальна техніка. Підтримується тісна взаємодія з місцевими органами влади. Сьогодні на Рахівщині вже працюють шість стаціонарних пунктів обігріву, куди за допомогою звертаються люди. За необхідності такі пункти будуть розгорнуті і в інших районах області.

Разом з тим, Територіальне управління МНС звертається до водіїв під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання. В період сильних снігопадів прибрати власний автотранспорт із вулиць для безперешкодного руху аварійно­рятувальної техніки та не перекривати проїжджі частини доріг і під’їзди до будинків.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*