Журналістам вручили премію імені Йосипа Терелі

В єпископській резиденції у вівторок,15 січня, владика Мілан Шашік уже вчетверте вручав журналістам премію Мукачівської греко-католицької єпархії ім. Йосипа Терелі, яку заснували у 2009 році на знак вшанування одного із найвідоміших українських правозахисників, борця за легалізацію греко-католицької церкви в Україні Й.Терелі.

Єпархія сама впродовж року моніторить ЗМІ, а відтак визначає найкращі матеріали. Цьогоріч дипломом I ступеня нагородили Надію Вишневську за публікацію «Скоринова «бівлія». В Ужгороді зберігається перше білоруське Святе Письмо». Ольга Стефанець стала лауреатом премії II ступеня за інтерв’ю з главою греко-католицької єпархії «Владика Мілан: «Про церкву держава, на жаль, починає згадувати, коли потрібно заручитися її підтримкою», а Тетяна Літераті — премією III ступеня (за публікацію «Дід Мороз – персонаж вигаданий»).

Також архієпископськими грамотами нагородили майже з десяток закарпатських журналістів, які у своїх публікаціях пропагують духовні цінності, сприяють відновленню історичної правди та за активну позицію у висвітленні духовного життя краю на сторінках обласної преси. Серед нагороджених є і журналістка нашої газети Оксана Штефаньо за матеріал «Габіт не робить черницею».

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*