Середньостатистичний закарпатський пенсіонер отримує 1219 гривень пенсії

Заборгованості по виплаті пенсій на Закарпатті немає. Середня пенсійна виплата в області (без пенсіонерів силових структур) у січні цього року становила 1219,37 грн., що більше, ніж у минулорічному січні, на майже 179 гривень. Про це у четвер на зустрічі із журналістами повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек. За її словами, станом на 1 січня поточного року на обліку в територіальних управліннях Пенсійного фонду України в нашій області перебуває 284255 одержувачів пенсій та допомог, що дещо більше, ніж у 2012-му.

Для покращення якості та оперативності їх обслуговування із жовтня минулого року почав працювати веб-портал ПФУ. Він дав можливість заповнювати бланки заяв, скарг, запитів у електронному вигляді (за умови підтвердження автентичності особи шляхом реєстрації в базі даних веб-порталу).

На завершення свого спіл­кування з журналістами А.Пентек назвала п’ятірку найкращих платників до Пенсійного фонду в області. Ними стали підприємства з Ужгорода, Виноградівського, Берегівського, Іршавського та Ужгородського районів. Зокрема, нагороди від Пенсійного фонду було вручено ТОВ «Епіцентр К», ПАТ «Гроно-Текс», спільному українсько-німецькому підприємству «Хох-Берег» ЛТД, ТОВ «Біемме Україна» та Кам’яницькому кар’єроуправлінню Державного підприємства «Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України».

Яна МИЙСАРОШ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*