Прокуратура наполягає на повторній експертизі психічного здоров’я винуватця гучної ДТП у Хусті

Як відомо, торік 19 листопада поблизу Хуста сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинули 32-річна жінка та її 7-річна дочка і постраждали ще двоє дітей.

Було встановлено, що на 68 км об’їзної дороги міста Хуст автодороги Мукачево–Рогатин–Львів водій автомобіля марки «Mitsubishi Pajero» Павло Нагірний виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення із зустрічним автомобілем марки «Daewoo Nexia».

Водієві «Mitsubishi» було оголошено про підозру у вчиненні злочину (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), що передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Хустським районним судом, за клопотанням прокуратури, було обрано відносно Павла Нагірного запобіжний захід – тримання під вартою.

Але у ході слідства по справі виникла необхідність у перевірці інформації Берегівської обласної психіатричної лікарні про те, що Нагірний потребує лікування в умовах психіатричного стаціонару. Відтак 3 грудня було задоволено клопотання органу досудового слідства, підтримане прокурором, представником потерпілих та захисником Нагірного, про проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизи підозрюваного у Львівській обласній державній клінічній психіатричній лікарні.

За висновком експертів від 9 січня 2013 року, на момент трагічної події водій «Mitsubishi» психічним захворюванням не страждав, однак на даний час у нього встановлено тимчасовий розлад психічної діяльності, а тому до виходу з хворобливого стану він потребуватиме застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу. Куди 18 січня його було й поміщено.

Нині, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області, хустським міжрайонним прокурором вже подане клопотання до Хустського міжрайонного суду про призначення повторної психіатричної експертизи.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*