Депутата міської ради затримано на хабарі в сумі 4 тис. дол. США

Фігуранту цієї історії, згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, прокурор області вже оголосив про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. А СУ УМВС України в Закарпатській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення депутатом Ужгородської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара у великому розмірі, поєднане з вимаганням – карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна).

Як було встановлено, у грудні минулого року ужгородський підприємець звернувся по допомогу у вирішенні питання до депутата. Жінка, яка до того ж є членом постійної комісії з питань раціонального використання земельних ресурсів міста Ужгорода, запевнила підприємця, що без надання хабара в сумі 5000 доларів США за її сприяння у вказаному питанні він не зможе  отримати погодження на приватизацію земельної ділянки під належними йому будівлями в Ужгороді на вул. Фединця.

Відтак підприємець погодився на її умови, і 26 грудня 2012 року депутат отримала з його рук першу частину хабара – 1 тис. дол. США, за які жінка забезпечила отримання позитивного висновку комісії та затвердження на сесії Ужгородської міської ради 28.12.2012 рішення про передачу підприємцю у приватну власність земельної ділянки.

24 січня вона зустрілась з підприємцем задля отримання усієї суми «заробленого». У салоні автомобіля ужгородського підприємця біля торгового центру «Люксор» на вулиці Фединця народного обранця затримали працівники органів внутрішніх справ при отриманні 4 тисяч доларів хабара. До жінки, як повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання в ІТТ Ужгородського МВ УМВС.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*