Стрітення — це доказ обов’язкової зустрічі людини і Бога

Учора християни східного обряду святкували празник Стрітення — одне із дванадцяти найвизначніших у році. За словами настоятеля кафедрального Свято-Кирило-Мефодіївського собору м. Хуст отця Василя, цей день можна вважати символом обов’язкової зустрічі людини і Бога.

— Свято має дуже давню історію: 2000 років тому Діва Марія після 40 днів від народження Ісуса Христа вперше ввійшла у храм із дитиною, — розповідає священик. – Там її одразу ж упізнав старець і підійшов до немовляти. Старця звали Симеоном, за біблійною легендою цей чоловік був перекладачем і літописцем. Колись, перекладаючи пророцтво, Симеон захотів переправити рядок «діва народить Ісуса Христа» на більш логічне «жінка народить Ісуса Христа», за що і поплатився довгожительством. Перекладач за невіру змушений був прожити аж до трьохсот років, щоб побачити на власні очі новонародженого Месію, і тільки після цього спокійно померти.

Цей випадок показує нам, які неймовірні дива творить Бог, лише аби ми повірили в Нього, — додає духівник. — Свято Стрітення є доказом того, що рано чи пізно у житті кожної людини відбувається зустріч з Богом, адже Господь заради цієї зустрічі, заради нас готовий на все.

Христина ГОРВАТ.
м.Хуст.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*