Відлуння з гори Парнас шість Гран-прі талановитих закарпатців

Із 13 по 17 липня в смт Міжгір’я проходив ІХ міжнародний фестиваль юних талантів «Рекітське сузір’я-2012», який спрямований на розвиток обдарованої шкільної молоді. У фестивалі взяли участь учні з одинадцяти областей України та представники Франції і Канади. Найактивнішими були закарпатські маліжани — 48 дітей з Ужгорода і Мукачева, Виноградівського, Іршавського, Міжгірського та Ужгородського районів.

Як повідомив керівник громадської організації «Мала академія літератури і журналістики», письменник і заслужений журналіст України Василь Тарчинець,  до фестивалю готувалися заздалегідь, бо в цьому році громадській організації МАЛіЖ виповнилося десять років.

Найприємнішим моментом у роботі фестивалю стали підсумки конкурсу, в якому із семи номінацій закарпатці вибороли шість гран-прі. Це Ганна Кінаш у номінації «поезія» (смт Міжгір’я), по два гран-прі здобули міста Мукачево та Виноградів: Любов Шпак у номінації «образотворче мистецтво» та Іветта Пішпекі у номінації «художнє фото»,  серця членів журі у номінації «авторська пісня» полонила Маріанна Окс з Мукачева.

Ярміла ГАРМАСІЙ,
студентка відділення журналістики УжНУ.

 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*