Нелегальних найманих працівників виявлено під час рейдових перевірок

У більшості українців словосполучення «нелегальний працівник» асоціюється з нашими заробітчанами за кордоном. Проте і в нашому  краї є багато громадян, що працюють без оформлення трудових відносин.

Це виявили проведені державними інспекторами праці рейдові перевірки на підприємствах Ужгорода та Хуста у липні цього року.

Зокрема, з’ясувалося, що нелегально використовують найманих працівників в ужгородських ресторані «Едуард»;  розважальному центрі «Джин»; кафе «Ізабелла» та «Лате»; кав’ярні «Мануел»; у магазинах «З легкої руки» та «Золота рибка»; на автомийці «Фортуна» та в ряді інших.

За один день роботи у місті над Тисою нечисельна група інспекторів праці виявила сім підприємців, які нелегально використовували працю 11 найманих робітників. Зокрема неоформлених працівників виявлено в універсамі «Львівський»,  магазині «Антоніо», ресторані «Старий замок»; кафе «Люкс» та ще в кількох закладах.

На всіх порушників трудового законодавства складено адміністративні протоколи, які скеровані на розгляд до суду. Нагадаємо, що за такі порушення закону передбачена адмінвідповідальність у вигляді штрафу в сумі від 510 до 1700 гривень.

В.ФЕКА,
головний спеціаліст територіальної державної інспекції
з питань праці у Закарпатській області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*