Питна вода в Ужгороді відповідає стандартам?

Як розповів виконувач обов’язків керівника ужгородського «Водоканалу» Михайло Брежнєв, міська питна вода не забруднюється стоками з Перечинського лісохімкомбінату. Цю тему не варто загострювати тим більше, що майже 80 відсотків  питної води постачається місту з 17-ти підземних свердловин.

За словами пана Брежнєва, в лабораторії підприємства підтвердили, що нема жодних відхилень в якості ані вихідної води (тобто, тієї, котру беруть з дериваційного каналу), ані тієї, яка вже спрямовується споживачам, пройшовши насосно-фільтрувальні станції і багатоступеневу очистку. Порушень стандартів нема ні за бактеріологічними показниками, ані за «хімією».

Михайло Брежнєв розповів, що неодноразово цікавився ситуацією зі стоками з Перечина, і повідомив, що вони не потрапляють в Уж, а подаються на місцеві очисні споруди. До речі, у тому, що ужгородська вода безпечна, запевняють і санепідеміологи – за дорученням мера минулого тижня були взяті проби в трьох точках Ужа, в тому числі і на вході в місто, і аналізи підтвердили відповідність стандартам, — інформує прес-служба Ужгородської міської ради.

Від редакції. Щоправда, в повідомленні не йдеться, за якими стандартами проводять аналізи. Адже старі радянські скасували, а нових державних нормативів ще не ухвалили.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*