Володимир Кличко розповів закарпатцям,

що планує здобути «золото» на Олімпіаді в Бразилії

У неділю, 16 вересня, до Закарпаття вперше завітав Володимир Кличко – чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії. Останні 2 тижні він подорожує Україною. О 12.00 у Буштині, у парку Слави в рамках проекту «Клич друзів – граймо разом!» він відкрив спортивний майданчик (дотепер в цьому селищі не було жодного).

Опісля чемпіон світу побував на фестивалі словацького фольклору та культури «Словенська ружа», який відбувся в Сторожниці, що на Ужгородщині, на території стадіону. Володимир завітав і на ужгородський ролердром «Ice land», де безліч шанувальників чекали на нього з фотоапаратами, блокнотами та ручками. Зустріли зірку світового масштабу дуже жваво. На ролердромі боролися за Кубок Закарпаття з боксу на призи фан­клубу братів Кличків. Участь у турнірі взяло 15 пар у двох вікових категоріях: діти та дорослі. Володимир, на жаль, на бої не встиг, але на рингу все ж виступив. Правда, цього разу він не боксував, а подякував жителям міста за теплий прийом та увагу. Від Закарпаття чемпіон у захваті. «Приїхав до вас не боксувати, а спрямувати молодь займатися спортом. Знання та спорт — дуже важливі для сучасної молоді. Труднощі й страх під час тренувань та боїв лише допомагають відчути смак справжньої перемоги», – наголосив чемпіон.

Відтак Володимир Кличко зустрівся зі студентами в актовому залі економічного факультету УжНУ. Порадив обов’язково піти на вибори, щоб їхнім голосом ніхто не скористався.

Чемпіон вірить, що Україна житиме по­європейськи. Лише потрібно, щоб не держава керувала свідомими громадянами, а навпаки.

Питання, які цікавили закарпатців упродовж дня, були переважно політичні. Володимир Кличко розповів: «Часто мене плутають зі старшим братом Віталієм. Я ж в політику йти не збираюсь і брата відмовляв, але він знає, що робить».

На згадку про наш край відомому боксеру подарували гуню (традиційне вбрання вівчарів) та коробку солодких льодяників від Валентина Штефаня – відомого закарпатського кондитера.

Володимир Кличко запевняє, що ні в спорті, ні в політиці немає нічого неможливого: «Якщо чогось по­справжньому прагнути, то все зможеш. Головне, щоб була можливість та бажання реалізувати себе». Сам Кличко­молодший планує, на відміну від брата Віталія, і надалі займатися спортом професійно, аби через 4 роки завоювати «золото» на Олімпіаді в Бразилії, а вже опісля збирається піти з боксу.

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*