МУЗЕЙ КАВИ

маємо відтепер і в Ужгороді

У суботу, 22 вересня, в провулку «Гірчичне зерно» презентували кавову карту Ужгорода, та відкрили музей кави та провели дегустацію цього напою.

Колекцію кави подарував провулку ініціатор створення музею Федір Шандор, завіду­вач кафедри туризму, проректор УжНУ. «У світі є ще 26 «кавових» країн, звідки експонатів у музеї наразі немає, тому він буде поповнюватися», — каже ініціатор.

Вітрина, яка вмістила понад два десятки експонатів, діятиме постійно. Саме звідси планується здійснювати «старт» туристичних груп, які мають намір переконатися, що закарпатська кава є найсмачнішою. Першу кавову «точку» на карті Ужгорода відкрив меценат, керівник кафетерію «Палачінта» Віктор Товстий (на стіні саме цього закладу карта). З часом маршрут доповнять, і на карті з’явиться ще від 40—60 позначок. Кав’ярні самі почали звеличувати каву, взяти хоча б пам’ятник джезві перед однією з ужгородських кав’ярень чи кавові чашечки навпроти супермаркету «Дастор», кавового ведмедика у «Деці», пам’ятник кавоману в «Олд кафе». Ця потреба просто вибухнула, тому її потрібно об’єднати в один маршрут», — зауважив завідувач кафедри туризму. Він провів і дегустацію кави (різних видів з 8 країн світу). Олександра Лукач, яка перебувала на практиці у В’єтнамі, спеціально для цієї події привезла знаменитий копілювак (різновид кави, який отримують за допомоги малайської пальмової куниці (або, як його називають, мусанга). Це один із найдорожчих у світі видів кави (коштує від 150 доларів США за 1 кг).

Анастасія НОЖКА.
Фото Олександра ПОПОВИЧА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*