«Велопарадом дівчат» в Ужгороді довели, що велосипед та спідниця – це нормально

22 вересня в Ужгороді вперше пройшла акція під назвою «Велопарад дівчат», координатором якої стала Асоціація велосипедистів Києва (у столиці акція відбувається постійно). А присвячена вона Європейському тижню мобільності, який тривав 16—22 вересня.

У Мукачеві парад підтримала міська влада, натомість в Ужгороді він пройшов досить скромно — участь взяли лише кілька дівчат. Пов’язують це з сором’язливістю ужгородок або з малою поінформованістю (дізнатися про цю акцію можна було лише з соціальних мереж).

«Велопарад дівчат» створений для того, щоб довести, що велосипед – звичайний міський транспортний засіб, для якого не потрібен спеціальний спортивний одяг. Організатор акції Тетяна Лемак зазначила, що нашим панянкам соромитися велосипедів не потрібно, навіть якщо твій одяг — черевички та спідниця: «Ідея її в тому, щоб показати, що велосипед – це зручний міський транспортний засіб, — наголошує пані Тетяна. — Київські волонтери розробили кілька макетів для наліпок на двері «Bike Friendly» — символів дружності закладів та велосипедистів, які будуть розклеєні при вході в заклади, де облаштують велопарковки. Організатори вважають, що така парковка необхідна, аби велосипедисти вільно пересувалися і обирали заклад саме за такими критеріями, а також щоб оминати пробок на дорогах та не починати свій ранок штовханням в громадському транспорті.

«Провулок «Гірчичне зерно» перший отримав таку наліпку. Надалі Тетяна Лемак планує створити інтерактивну карту, де будуть позначені заклади з наклейками.

Анастасія НОЖКА.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*