Пік захворювань на ГРВІ чекаємо в грудні

Зі слів в.о. головного санітарного лікаря області Світлани Піци, впродовж останнього місяця в краї щотижнево реєструється від 1400 до 1600 випадків звернень закарпатців до медиків. Але захворюваність ГРВІ на 40­му тижні року не перевищує рівень традиційних сезонних показників – 13,4 на 10 тисяч населення. Це у 1,7 раза нижче епідпорога.

За минулий тиждень було зареєстровано 1675 випадків захворювань. 70% хворих — діти до 17 років. Шпиталізовано 143 закарпатців (8,5% хворих). Зокрема, на лікарняному ліжку опинилися 117 дітей.

За прогнозами медиків, які вони озвучили на нараді в облдержадміністрації, що 10 жовтня пройшла під керівництвом заступника голови ОДА Івана Качура, можливий епідемічний ріст спостерігатиметься наприкінці грудня. Друга хвиля зростання рівня захворюваності очікується вже у березні.

До групи епідемічного ризику в області входить 12 тисяч осіб. Це, передусім, медики, освітяни, працівники сфери обслуговування, спеціалізованих колективів, діти та дорослі, які перебувають на утриманні в інтернатних закладах закритого типу, діти та дорослі з хронічними захворюваннями.

Наразі в області, зазначає прес­центр ОДА, проводиться робота із забезпечення доставки вакцини та вчасного проведення вакцинації.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*