У ГЕНеральному КОНСУЛЬСТВІ СЛОВАЧЧИНИ

обіцяють посприяти у спрощенні процедури видачі віз закарпатцям

У вівторок голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся із в. о. Генерального консула Словацької Республіки в м. Ужгород Янкою Бур’яновою.

Закарпатська область та Словацька Республіка мають тісні соціально­економічні, культурні зв’язки. На території області діє кілька словацьких товариств, в Ужгороді працюють словацька школа та культурний центр. Таку тісну співпрацю обидві сторони підтримуватимуть і надалі, йшлося під час зустрічі.

— На території нашого краю проживає багато національних менших, тож намагаємося приділити однакову увагу всім, — запевнив Олександр Ледида. — Толерантне ставлення до кожної національності – ось наш принцип роботи. Це стосується й іноземців, які проживають в області, працюють на розвиток краю, дотримуються нашого законодавства – вони також завжди матимуть підтримку з боку влади.

Керівник ОДА наголосив і на тому, що наша область має міцні дипломатичні зв’язки із Словацькою Республікою, проте, зауважив, і досі виникають проблемні питання із видачею шенгенських віз закарпатцям консульськими установами Словаччини.

— Мені відомо, що відсоток закарпатців, котрі отримують візи у консульствах нашої країни, дуже низький, — розповіла Янка Бур’янова – Все це відбувається через складний механізм, паперову тяганину тощо. Тому запевняю, що буду працювати над спрощенням процедури отримання шенгенських віз у консульствах Словацької Республіки.

Обидві сторони зійшлися на тому, що існує ще чимало галузей, де Закарпаття та Словаччина можуть успішно співпрацювати. Зокрема, досвід словаків у розбудові сміттєпереробної інфраструктури стане у пригоді при будівництві заводів на Закарпатті.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*