На Закарпатті дітей навчають правилам безпечної поведінки

Вже традиційно, восени, управління Держтехногенбезпеки, МНС, освітяни та добровільне пожежне товариство проводять спільні акції щодо попередження дитячого травматизму та пожеж, які стаються з вини підростаючого покоління. Нині ця проблема набуває великої гостроти, адже, перебуваючи на канікулах або ж за межами навчальних закладів, діти часто потрапляють у різного роду надзвичайні ситуації.

Щоб попередити лихо, в загальноосвітніх шкільних та дошкільних навчальних закладах проходять тижні безпеки життедіяльності, у ході яких роз’яснюють правила безпечної поведінки в різного роду життевих ситуаціях та їх попередження.

Ось і днями в навчально­виховний комплекс «Престиж», що в обласному центрі Закарпаття, до учнів третіх класів завітали гості одразу з трьох організацій — управління Держтехногенбезпеки, територіального управління МНС та добровільного пожежного товариства.

Вони ознайомили дітей з оперативною ситуацією, що склалася на території нашої області, у доступній формі нага­дали правила безпечної поведінки вдома й на вулиці, під час виявлення невідомих предметів, подорожей до лісу, як поводитися з електропобутовими приладами тощо. Пожежники розповіли цікаві історіі з життя оперативно­рятувальноі служби та дали вичерпні відповіді на питання, які цікавили малечу.

Кульмінацією стала поява на подвір’ї навчального закладу пожежного автомобіля. Бійці МНС продемонстрували пожежно­рятувальне спорядження та обладнання, ознайомили з роботою рятувальників.

На завершення зустрічі діти отримали подарунки, плакати, розмальовки та солодощі від гостей.

Як розповів начальник управління Держтехногенбезпеки у Закарпатській області Юрій Лебедєв, такі заходи згодом охоплять усю територію області. «Для нас, — каже посадовець, — дуже важливо, аби в оперативних зведеннях оперативно­рятувальної служби були відсутні дані щодо виникнення надзвичайних ситуацій за участі дітей. Плекаємо надію, що проведена нами спільна робота у подальшому дасть позитивний результат».

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*