«Карпатія» пришвартується в місті над ужем

У центрі Ужгорода на перилах набережної встановлять ще одну бронзову міні­скульптуру.

Цього разу це буде пароплав «Карпатія». Прототипом скульптури послужило справжнє судно, побудоване в 1903 році. Воно належало судноплавній компанії «Кунард Лайн». Саме «Карпатія» зняла зі шлюпок пасажирів «Титаніка». На жаль, згодом вона зазнала тієї ж участі — затонула 17 липня 1918 року біля узбережжя Ірландії від торпед, випущених німецьким підводним човном.  Цією інформацією поділився Федір Шандор, один з ініціаторів акції, завідувач кафедри туризму УжНУ.

«Ось така історія корабля, названого славним іменем, завдяки якому майже весь світ 100 років тому дізнався про Карпати, про саме існування таких гір і такого регіону», — каже Федір Шандор.

Міні­скульптурку пароплава встановлять неподалік бронзових Миколайчика, Свободки, Ференца Ліста. Таким чином продовжиться туристична алея, яка починає вже формуватися у практично самостійний туристичний маршрут.

Скульптурка пароплава, яку вже приміряли до перил на березі річки Уж, буде пустотілою. Всередину можна буде поставити свічку і запалити її. «Нехай це виглядає як пам’ять про жертви катастрофи «Титаніка», — зазначають автори цієї ідеї.

Фото О.ПОПОВИЧА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*