Фаєр-шоу та вином відкрили «Французьку осінь» в Ужгороді

У четвер увечері в обласному центрі на перехресті вулиць Волошина та Корзо стартували «Французька осінь» та фестиваль вина «Народ­жене на Закарпатті».

Костюмована хода у середньовічному стилі із запряженими у бричку кіньми та з бочкою вина пройшлася до центра міста через пішохідний міст. Оплесками глядачів обрали королеву винного балу, якою стала фехтувальниця Юліанна Герей, яка й скуштувала першою вино з бочки, відкритої ужгородським міським головою Віктором Погорєловим. Для цього градоначальнику довелося стукнути добряче молотком по корку. А середньовічні танці та фаєр­-шоу влаштував клуб історичної реконструкції «DragonFly». Далі схрестили шпаги мушкетери з клубу фехтування при ужгородському НВК «Гармонія».

Співорганізатори свята Олександр Ковач та Роберт Левицький оголосили його програму фестивалю, який триватиме аж до неділі. Вчора був День маленьких і дорослих любителів солодощів — для них спекли 100 кг ласощів. Сьогодні­завтра можна буде скуштувати смажені каштани, французький суп з цибулі й продегустувати вино. У неділю відбудеться розіграш романтичної подорожі до Парижа.

Оксана ШТЕФАНЬО.
Фото Н.ШУКАЛЬ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*