НАЙКРАЩИХ ВАЖКОАТЛЕТІВ ЗАКАРПАТТЯ

ВИЗНАЧИВ ТУРНІР-МЕМОРІАЛ ІВАНА ФІРЦАКА (КРОТОНА)

Днями у Білках на Іршавщині було проведено відкритий Кубок Закарпатської області з важкої атлетики, присвячений пам’яті Івана Фірцака, знаного ще у світі як силача Кротона. Змагання відбулися з ініціативи і під егідою управління у справах молоді та спорту ОДА, облради Всеукраїнського фізкультурно­спортивного товариства (ВФСТ) «Колос» та обласної Федерації важкої атлетики. Ось як прокоментував їхній перебіг голова облради ВФСТ «Колос» Микола ТИМЧАК:

— Україна по праву пишається своїми легендарними богатирями Іваном Піддубним, Яковом і Василем Куценками, Георгієм Поповим, Григорієм Новаком, Леопольдом Жаботинським, Ігорем Писаренком, Василем Вірастюком, а тепер і братами Віталієм і Володимиром Кличками, багатьма іншими іменами, — каже Микола Юрійович. — До їхньої когорти слід віднести й нашого уславленого земляка Кротона, яким пишаються всі закарпатці. Цій людині­легенді у минулому столітті аплодували в 64 країнах світу, зокрема в США, Бразилії, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччині, Австрії, Іспанії, Бельгії… Вже стало доброю традицією проводити свято силачів у Білках. На високому організаційному рівні пройшло воно й 17—18 листопада за участі внуків Кротона Івана та Юрія Фірцаків, доброго десятка почесних гостей.

Мета турніру — популяризація важкої атлетики на теренах Срібної Землі, вшанування й увіковічення пам’яті всесвітньо відомого богатиря Івана Фірцака. У змаганнях взяли участь команди юнаків та дівчат з усіх тих районів області, в яких діють спортивні секції з важкої атлетики, на турнір були запрошені молоді спортсмени з інших областей України.

За підсумками змагань серед юнаків і чоловіків призові місця вибороли в своїх вікових групах Сергій Бадида з Ужгорода, Юрій Палош з Іршави, Юрій Пекар та Юрій Петрішка з Ужгорода, Андрій Іванчо з Виноградова, Руслан Дьордь із Великого Березного, Роман Андришин зі Сваляви, Василь Будера та Іван Магурський з Іршави, Мар’ян Куклишин з Ужгорода, Богдан Тетенич із Хуста, Олександр Керестеші з Виноградова, Владислав Безик та Олег Василечко зі Сваляви, Дмитро Горбулін, Ігор Роман, Мирон Капітан та Дмитро Галас з Іршави, Едуард Ребрій із Хуста, Василь Клейн із Виноградова, Олександр Орос із Хуста, Едуард Басістов зі Сваляви, Іван Опаленик із Великого Березного та Олександр Матвієнко з Ужгорода.

Серед дівчат у своїх вагових категоріях призові місця здобули закарпатки: Марія Гангур із Великого Березного, Лілія Мар’ян, Сільвія Свищо, Еріка Клейн із Виноградова, Владислава Ганич, Наталія Жупанин, Лілія Глушко з Іршави, Вікторія Паштепа зі Сваляви та Тетяна Бортнік і Марина Раковець із Луцька. Переможці й призери змагань нагороджені кубками, грамотами та пам’ятними медалями.

Найбільше нагород на змаганнях дісталося представникам Іршавської команди «Колос», тобто землякам славного богатиря Кротона.

Записав
Богдан ДУБОВИЙ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*