У слухачів інституту післядипломної освіти з’явився «свій дім»

Цього тижня голова облдержадміністрації Олександр Ледида оглянув відремонтовані приміщення гуртожитку, що знаходиться на балансі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Також навідався у розташоване поруч Ужгородське професійно-­технічне училище №19.

Раніше будівля гуртожитку належала саме йому, проте 10 років тому її передали на баланс інституту післядипломної освіти. За цей час на кап­ремонт приміщень область витратила понад 4,4 млн. грн. – замінено вікна та двері, систему електропостачання, на кожному поверсі облаштовано приміщення для приготування їжі, встановлено душові кабіни, переобладнано систему опалення. Ще 800 тисяч витратили на меблі – віднедавна тут з’явились нові шафи, ліжка, столи, дивани, холодильники та телевізори.

Тут мешкатимуть слухачі курсів інституту, учасники олімпіад та конференцій. Поки гуртожиток інституту післядипломної освіти розташований у старій будівлі в центрі міста – умов та місця не вистачає. Адже впродовж року інститут приймає до 4 тис. слухачів.

— На вулиці Волошина, у гуртожитку, приміщення не пристосовані, не дуже комфортні, – розповів в. о. директора Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти Василь Петечук. – Тому ми дуже чекали на цю будівлю.

Також Олександр Ледида відвідав Ужгородське ПТУ №19. Тут освіту здобувають більше 400 молодих людей. Проте умови навчання, рівень викладання та відвідуваність залишають бажати кращого. Голова ОДА, поспілкувавшись з колективом та учнями закладу, пообіцяв, що обласна влада приділятиме більше уваги  сфері профтехосвіти.

– Будемо змінювати ставлення до професійно­технічних закладів. Це стосується фінансування потреб училищ, а також підвищення вимог до якості підготовки кваліфікованих працівників, – наголосив О.Ледида.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*