Бронзовому Ерделі дісталося від вандалів

Кілька днів тому вандали добралися до пам’ятника всесвітньо відомим художникам Й.Бокшаю та А.Ерделі в ужгородському альпінарії — останньому  надпиляли шию.

Голова обласного осередку Національної спілки художників України Борис Кузьма каже, що просять мерію організувати якусь охорону, зробити освітлення, бо це не перший подібний випадок! І йдеться не про якийсь віддалений мікрорайон, а про центр міста. 

Для того, аби відновити  пам’ятник, за його ж словами, знадобиться близько 2 тисяч гривень. «А наступного разу голову ж можуть і відпиляти. І тоді вже буде пізно сльози лити», – попереджає керівник  обласного осередку Спілки художників України.

У міліцейських зведеннях зафіксовано  факт про акт вандалізму. Це підтвердила «Новинам Закарпаття» помічник начальника Ужгородського МВ УМВС по зв’язках із громадськістю та ЗМІ Людмила Феєр, капітан міліції. А є звернення — буде реакція, обіцяє. Однак, за нашими спостереженнями, з початку року жодного разу вандалів ще не було знайдено чи когось покарано.

Оксана ШТЕФАНЬО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*