«Нова українська школа» буде і в нас

На сесії крайові обранці розглядатимуть проект рішення «Про внесення змін до Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки (зі  змінами)».

У пояснювальній записці зазначається, що документ підготовлений із метою практичної реалізації концепції «Нова українська школа», затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року, апробації навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах упровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти та підтримки молоді регіону в здобутті вищої освіти.

Розробники проекту – департамент освіти й науки ОДА – наголошують, що зміни до згаданої програми дадуть можливість сконцентрувати зусилля місцевих органів виконавчої влади, громадськості на виконанні визначених завдань у галузі освіти.

 Фінансове забезпечення виконання програми здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством, відповідно до Програми розвитку освіти Закарпаття на 2013 – 2022 роки. Відтак у новій редакції на її реалізацію з обласного бюджету передбачено 267 млн грн, з інших джерел – 13,8 млн грн.

Виконання проекту рішення забезпечить поліпшення умов виховання у дошкільних закладах, навчання учасників всеукраїнського експерименту за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти», створить умови для підвищення індексу людського потенціалу та рівня освіти, підготовки фахівців для потреб регіону, поліпшення якості освіти в цілому та її сталий інноваційний розвиток.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*