Новації в наданні допомоги по частковому безробіттю

З ініціативи Ужгородського міського центру зайнятості відбулося засідання круглого столу за участю соціальних партнерів, представника територіальної Державної інспекції з питань праці,  представників провідних підприємств Ужгорода: ТОВ «Завод конвектор», ТОВ «АВЕ Ужгород», ПАТ «Ужгородський турбогаз». Йшлося про забезпечення ефективної зайнятості за Єдиною технологією надання соціальних послуг та працевлаштування незахищених верств населення.

Сергій Олексіюк, директор міського центру зайнятості відзначив позитивну динаміку в працевлаштуванні зазначеної категорії осіб порівняно з відповідним періодом минулого року. Допомогти соціально-незахищеним верствам населення, в т.ч. дітям-сиротам випускного віку чим швидше знайти роботу — це спільне завдання усіх причетних установ, організацій та підприємств, крім того необхідна реальна підтримка з боку керівництва міста та роботодавців Ужгорода. Але і випускник має усвідомити, що працевлаштовує не служба зайнятості, а роботодавець.

Під час круглого столу говорили також про форми і методи взаємодії з клієнтами: аналіз потреб роботодавців у працівниках, підбір кваліфікованих кадрів, навчання на замовлення тощо. Олена Когут, начальник відділу взаємодії з роботодавцями розповіла, що з 22 серпня набули чинності зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю. Тобто державною службою зайнятості виділяються кошти підприємствам для виплати працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу в зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин. Термін виплати не може перевищувати 180 днів.

 Внесені також зміни до порядку надання такої допомоги (затверджено наказом Міністерства соціальної політики України від 15.07.2014 №468 «Про затвердження Змін до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 5 серпня 2014 року за №921/25698). Новації полягають у  розширенні кола отримувачів виплати допомоги по частковому безробіттю. Зокрема, надано можливість для виплати такої, якщо вичерпано всі можливі заходи запобігання частковому безробіттю.

  На засіданні розглянули зміни, що внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року №207 «Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці», зокрема частково змінено перелік професій, спеціальностей та напрямів для навчання (особам віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років), за якими може бути виданий ваучер. Внесено три нові позиції: сестринська справа-5.12010102, соціальна робота-5.13010101, соціальна робота-7.13010201.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*