Нові лицарські видовища побачимо вже восени

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів фестивалю «Срібний Татош», який проходив нещодавно у Чинадіївському замку «Сент-Міклош» на Мукачівщині.

Йшлося про підсумки фестивалю, а також про нові лицарські анімаціі та видовища, які чекають на закарпатців та гостей упродовж 2013 року.

«На Закарпатті є попит на такі дійства та атракції, тож плануємо розвивати їх у майбутньому. Фестиваль у травні, на нашу думку, вдався. Глядачів було вдвічі більше, ніж торік – майже 2 тисячі», — розповів учасник клубу історичної реконструкції «Меч Оріона», один із організаторів фестивалю Юрій Славік.

«Нам приємно, що інтерес до середньовічної культури невпинно зростає», — підтвердив орендар Чинадіївського замку Йосип Бартош.

До слова, цього року планується вперше на Закарпатті «середньовічне весілля» — у такому стилі одружаться учасники клубу історичної реконструкції, які поєднали свої серця завдяки цьому захопленню, розповів Ю.Славік.
Наразі закарпатські лицарі відпочивають від фестивальних боїв. Відновлювати сили планують упродовж літа. Вже з осені «Меч Оріона» демонструватиме нові програми для закарпатців та гостей області. А також готуватимуть видовищні бої на наступний рік. Зокрема планують відтворити у замку «Сент-Міклош» захоплення гармат.

Ірина БРЕЗА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*