Новому голові міжгірської райдержадміністрації буде чим зайнятися

Розпорядженням Президента України головою Міжгірської райдержадміністрації призначено Василя Худинця. Нового керівника активу району у середу представив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Економічна ситуація у високогірній Міжгірщині — одна з найскладніших по області. Промовистим підтвердженням цього стали цифри, озвучені на представленні. Податкова база скорочується, на сьогодні в районі офіційно працевлаштовано всього 4,5 тисячі чоловік (минулого року було 5,1 тисячі, падіння становить 12 відсотків). У райавтодорі виникла тримісячна заборгованість із зарплати, а в медичній галузі без додаткового фінансування через місяць закінчаться медикаменти, а потім — і харчі для пацієнтів (загалом до кінця року на медичну галузь потрібно знайти мільйон гривень). Вакцини проти туберкульозу, сироватки від отрути та сказу немає, тому якщо людину вкусить гадюка, медики зможуть проводити тільки симптоматичне лікування.

— Ми домагатимемося виділення коштів із Києва, однак на місці також необхідно працювати, — зазначив Г.Москаль. — Левова частка надходжень у місцеві бюджети — це прибутковий податок із громадян. Тому необхідно створювати нові робочі місця, залучати інвестиції. Паралельно з підготовкою до зими — це найголовніше завдання для нового керівництва. Найперспективнішою ж для Міжгірщини, — вважає голова ОДА, — є туристична галузь.

Геннадій Москаль, інформує прес-служба ОДА, підняв також тему декомунізації. Як з’ясувалося, в Міжгір’ї, Колочаві та В.Бистрому досі є вулиці на зразок Радянської, Колгоспної, Чкалова, Щорса і т.д. Керівник області закликав сільських і селищного голову не зволікати з їх перейменуванням і попросив увіковічнити в нових назвах вулиць загиблих на Донбасі учасників АТО.

Довідково: Василь Худинець народився 9 червня 1980 року. У 2005 році закінчив Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова. До цього призначення з 2012 року — колочавський сільський голова. Одружений, має сина.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*