Новий порядок державної реєстрації питної води може призвести до повного закриття виробництва мінеральних вод на Закарпатті

Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль направив листа міністру охорони здоров’я України Олександру Квіташвілі з проханням переглянути проект наказу «Про затвердження нормативно-правових актів з питань води природної мінеральної». Він передбачає новий порядок проведення державної реєстрації води питної, яку планується віднести до категорії «вода природна мінеральна» та нової категорії «вода питна мінеральна».

– Новий порядок державної реєстрації може призвести до того, що закарпатські мінеральні води, які зараз вільно продаються в торговельній мережі, взагалі зникнуть із ринку лікувально-столових вод, і їх можна буде купити хіба що в аптеках, – заявляє Г.Москаль. – У нас тільки в Свалявському районі промисловий розлив мінеральної води здійснюють 12 заводів, потужності яких становлять близько 45 тисяч пляшок за годину. Питома вага цього виробництва тут — понад 50 відсотків загального обсягу промисловості й 27 відсотків надходжень до бюджету. Введення наказу Мінздоров’я в дію призведе до припинення діяльності підприємств-виробників мінеральної води, ліквідації великої кількості робочих місць та скорочення надходжень близько 50 млн гривень на рік! Що в свою чергу призведе до масового безробіття та соціальної напруги в області.

Геннадій Москаль, інформує прес-служба ОДА, просить керівника відомства зняти з розгляду проект наказу «Про затвердження нормативно-правових актів з питань води природної мінеральної» і розробити із залученням фахівців із Закарпаття новий проект нормативного акта щодо регулювання фасованих вод.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*